Dag tre – Nelson Mandela Square

Det var den första skylten jag såg när jag var på väg till hotellet för tre dagar sedan, Nelson Mandela Square. Dit måste jag ju bara! Sagt och gjort, det visade sig bara ligga en 20 minuters promenad från hotellet. Vilken jättestaty! Och man se på alla människor som flockas runt statyn att han är fortfarande en riktigt viktig person för Sydafrika.

Nelson Mandela Square

Att titta på människor är en av mina favoritsysslor. Här är det dessutom så otroligt många vackra människor Fascinerande att bara sitta och titta på alla som går förbi. Hade ett långt samtal med denna vackra kvinna, som förklarade vad färgerna i flaggan står för.

Att möta människor från olika kulturer och länder är alltid lika spännande. Ser vi likadant på saker? Har hon andra tanker om livet än mig? Ja det var ett roligt samtal om skillnaden mellan män och kvinnors privilegier. Hon 19 sydafrikan, jag snart 60, norsk. Vi var fullständigt överens!

En bild säger mer än ord.

Jag blev återigen lite mer orolig för hur och var mitt liv ska se ut från och med imorgon. Det är då jag ska in i kåkstäderna, där jag även ska bo. Jag vet inte var eller hur det kommer att se ut där. Jag blev varnad av den vackra 19 åringen, det är inte alls säkert i kåkstäderna. Så var på din vakt! Hmm..lite orolig är jag måste jag erkänna. Claes lugnar mig och säger att alla kommer passa på mig, och jag ska inte alls vara orolig, det kommer vara en person ved min sida hela tiden. Morgondagen kommer utvisa hur detta går! Wish me luck!

Ett svar på ”Dag tre – Nelson Mandela Square

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.