Dag två – Marknad

Dom sa det regnar aldrig i januari i Jo’burgh…fel! Idag regnar det, och det ska regna hela dagen tyvärr. Vi tar oss ut efter ett antal koppar svart kaffe och frukost, till en antroposofisk marknad. Marknaden ligger bredvid en Waldorfskola, vilket är ett märkligt sammanträffande, då jag själv har gått i en Waldorfskola i Norge.

Vi tar ytterligare en kopp kaffe. Det kommer två muggar, men kaffet är ljummet. Det är tydligen vanligt att om du inte insisterar på att få kokt hett vatten, så får du en kopp kaffe på varmvatten. Kanske inte det bästa för mina tarmar…

Claes tar direkt koppen och förklarar att nej, varmvatten från kranan är inte vad vi ville ha. Ingen tar illa upp och lite senare kommer det två nya koppar med hett kaffe. Underbart!

Jag får veta att tydligen är det säkrare för mig i kåkstäderna än det är i Jo’burg, eftersom vita i kåkstäderna är kopplat till deras ekonomi. Vita bussas ut till kåkstäderna, och lämnar såklart pengar under sin guidade tur där. Så alla i kåkstäderna är mycket rädda om att det inte ska hända vita något alls. Så det känns bra.

Måndag är dagen då jag åker ut till kåkstäderna, och ska bo där. Fram tills dess är det lugnt, acklimatiserar mig och bara andas in lukterna, ljuden och andra intryck. Hjärnan försöker hänga med!

Kontraster!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.