Våra värderingar..

Efter gårdagens långa tråd på Facebook så har jag lite tankar och reflektioner angående katter och lite annat smått och gott. jag tycker katten blev en väldigt bra bild på hur olika våra liv ser ut här och där. Jag lägger ingen värdering i de olika förslagen, min utgångspunkt är att alla vill väl med sina förslag oavsett hur märkliga de känns från min synvinkel här.

Det blev dock väldigt tydligt hur vi och då menar jag vi alla har en tendens att utgå ifrån oss själva, vilket egentligen är självklart. Men det är då den här resan och dessa erfarenheter som man får här nere verkligen ger ett avtryck. Det är först när jag är här att jag ser det jag såg igår i den långa tråden i Facebook. Min fråga blir så klart hade jag tänkt annorlunda om jag hade varit i Sverige? Hur har min första vecka här redan nu färgat mig och mina tankar om världen, om prioriteringar, om kattens placering i hierakin.

Vilka svar du hade fått om jag ställt frågan till mina vänner här nere? Vad hade de sagt?

Ja sånna här små filosofiska stunder har jag för mig själv på morgonen. Igår var det fredag vilket betyder här precis som hemma att folk går ut dansar och dricker kanske lite för mycket. Skillnaden är att musiken är afrikansk House och den pågår med en ljudnivå jag sällan behöver stå ut med hemma och när regnet kommer ovanpå detta är sömnen ett minne blott.

Så vi har olikheter när det gäller katten och var den platsar i våra liv. Men det känns som att fredag kväll och fredagsmys det är ganska universalt. Hoppas din lördag blir bra och lämna jättegärna din tanke, åsikt. filosofi om detta om du vill!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.