Walkabouts!

Har hela tiden velat gå runt och se mig lite mer omkring, men det är ju inte ett total säkert område jag bor i. Idag kände jag mig trygg och det var tidigt på morgonen, värmen hade inte stigit till över 29, så jag tog en promenad.

Alltid en parabol😂

Jag tog en bild gatan hon på för att vara säker På att inte gå vilse. Ni som känner mig vet att jag har absolut inget lokalsinne!

Efter huset där jag bor är det 8 km av dessa hus om man nu kan kalla de hus? Plåtskur? Skyffen? Kåkstad.

De flesta hälsar glatt hello How are you och vinkar efter ett litet tag slår en man följa med mig. Han berättar att han ska gå till affären för att spela och se om han kan vinna lite pengar. Just nu har han inga pengar och han försöker tjäna pengar på att fläta folks hår. Han visar mig den inplastade pappersskivan han har med olika frisyrer som de kan välja på. Han tycker vi ska gå till en affär och att jag ska köpa honom en öl. Why not?

Efter ca 15 minuter kommer vi fram till hans affär. Han får sin öl jag köper en flaska vatten det är redan varmt. Han frågar om Sverige, om snön, om jag har en man annars så skulle han kunna tänka sig gifta sig med mig direkt!

Städerskan i affären berättade stolt att hon har minsann spelat fotboll med mexikanska gäster i 2017! Kan jag ta en bild av de tillsammans?

Hon vill även att vi tar en bild av mig och henne.

Så vi säger hej då efter ett litet tag kommer mannen springande efter mig med sin öl i handen. Innehavaren av affären har skällt på honom och sagt lät du den vita kvinnan gå ensam efter att hon har köpt dig en öl? skäms! Spring efter henne och gå med henne så hon är säkert. Han säger att han ska gå med mig igenom de osäkra områden och se till att jag kommer väl fram.

Vi möter hans onkel med en skottkärra och vi träffar även kvinnor som har öppnat ett litet gatukök med en helt ny gasspis! Ägaren är mycket stolt. Hon lagar kyckling pomfritt och olika grönsaker till och självklart pap.

Han lämna mig och säger nu är det raka vägen hem och jag tackar för följet. Träffar flera män, en kvinna jag känner sedan mina massage lektioner, alla stannar och pratar alla är vänliga och jag känner mig inte alls osäker eller otrygg här.

Får följa den sista biten av en helt tandlös gammal man som gärna vill diskutera och berättar för mig om presidenten som kommer från samma område som honom i Sydafrika. Han är mycket stolt över detta

Jag frågar honom om han röstade på denna presidenten. Han skrattar och säger det är min privat sak. Helt rätt tänker jag. Men frågar igen men du röstade? Ja självklart säger han det måste alla göra.

Sen tillbaka hemma och börjar den sista lektionen eftersom våran planerade tur till Krüger-parken avblåst tyvärr. Som en liten examen måste de massera min rygg. Jag är djupt imponerad över deras kunskaper, deras teknik, deras tålamod och deras kunskapstörst. Alla blev så klart godkända och nu ska de träna varje dag och sprida ryktet och så får vi se om det blir ett företag som de kan tjäna pengar på. Det är min förhoppning att det kommer bli så de har iallafall kunskapen och tekniken och viljor av stål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.